Nieuws

pdf bestandLOP108_Brochure_A4 HR 2021.pdf (2.11 MB)

 

Persbericht 14 basisscholen van GO! scholengroep 5 ontvangen verkeersmedaille.pdf
(21/11/2019)

Persbericht
21.11.2019
Veertien basisscholen van GO! scholengroep 5 ontvangen een medaille van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde voor hun inspanningen inzake verkeers- en mobiliteitseducatie.
GO! BASISSCHOLEN BEKROOND MET VERKEER OP SCHOOL-MEDAILLE
Maar liefst veertien scholen van GO! Scholengroep 5 werden door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde beloond met een Verkeer op School-medaille. De scholen krijgen deze bekroning voor hun inzet op vlak van verkeers- en mobiliteitseducatie. “Met de medailles willen we scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen. Een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas”, aldus de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.
Volgende GO! basisscholen mogen een medaille aan de schoolpoort hangen: BS Ter Berken in Hofstade (brons), BS Dr. Jozef Weyns in Beerzel (brons), BS Atheneum Keerbergen (brons), BS De Esdoorn in Hombeek (goud), BS De Cocon in Tremelo (goud), BS Alice Nahon in Putte (brons), BS ’t Wensbos in Heist-op-den-Berg (goud), BS Lyceum in Mechelen (brons), BS Dubbelsprong in Mechelen (brons), BS De Bel in Muizen (brons), BS Maurits Sabbe in Mechelen (brons), BS Victor Van de Walle in Mechelen (brons), BS De Zonnebergen in Walem (brons) en BS De Puzzel in Mechelen (brons).
“We leren de kinderen hoe ze als voetganger en fietser veilig in het verkeer kunnen bewegen. We vergroten hun verkeerskennis en risicoherkenning. Sommige scholen schakelen verkeersouders in. Al deze inspanningen leveren de scholen punten op waarmee ze een verkeersmedaille kunnen verdienen. Dat zo’n groot aantal basisscholen deze medaille dit jaar ontvangen, is een bewijs dat zij verkeerseducatie belangrijk vinden.”
In heel Vlaanderen nemen 2.375 scholen deel aan minstens één initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeer (VSV). Dit jaar werden er 937 medailles uitgereikt. Een mooi aantal daarvan ging naar de basisscholen van het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg.
GO! Scholengroep 5 is met 13.000 leerlingen, 8600 cursisten avondonderwijs en 36 instellingen een van de grootste GO! scholengroepen van het land. De groep verenigt de scholen van het GO! onderwijs in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. De algemeen directeur van Scholengroep 5 is Geert Van Hoof.